Namescape Barcode Browser

About

De Barcode Browser geeft een totaaloverzicht van de resultaten van een zoekopdracht binnen een verzameling documenten.

Elke kolom komt overeen met een document uit de verzameling, elk streepje in een kolom staat voor een alinea in dat document. Alinea's die relevant zijn voor de opgegeven zoekopdracht (die termen uit de zoekopdracht bevatten) krijgen een kleur, varierend van geel tot rood. Deze kleur hangt af van de mate waarin deze alinea relevant is voor de zoekopdracht: geel betekent een klein beetje, rood betekent zeer relevant.

Relevante alinea's zijn klikbaar, dat wil zeggen dat deze nader te inspecteren zijn: na het aanklikken van een relevante alinea wordt deze in zijn geheel aan de rechterkant getoond met de opgegeven zoektermen gemarkeerd. De context van de relevante alinea kan op twee manieren bekeken worden, via de "vorige" en "volgende" knoppen en via de "gehele tekst" knop. De "vorige" en "volgende" knoppen geven respectievelijk de voorafgaande en de opvolgende alinea weer. De "gehele tekst" is een makkelijk leesbare versie van het document waar deze alinea in voor komt.

De documenten in de Barcode Browser zijn van links naar rechts geordend op auteur en publicatiejaar (in die volgorde, boeken van een en dezelfde auter staan direct naast elkaar.)